Het idee achter de SpeurzuilenVisie

De Speurzuilen zijn ontwikkeld door Pronksnor. Originaliteit, design, toegankelijkheid en diversiteit zijn daarbij de uitgangspunten. Pronksnor vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen plezier hebben van de Speurzuilen en tegelijkertijd ook wat leren over de locatie. Door het gebruik van diverse media, opvallend design en degelijke constructie voldoen de Speurzuilen aan deze voorwaarde.


Orginaliteit

Bij het ontwikkelen van de Speurzuilen staat voorop dat er een uniek product tot stand komt, zowel in vorm als in gebruik. Elke plek heeft een eigen verhaal. De Speurzuilen vertellen het verhaal. Het design en de informatie is op maat gemaakt voor de locatie. De Speurzuilen zijn anders dan de gebruikelijke paaltjes van een wandelroute. Door de wensen van de opdrachtgever en de achtergrond van de locaties goed te begrijpen, zijn de Speurzuilen net even anders.

Design

Er gaat veel aandacht naar het ontwerpen van de Speurzuilen. De zuilen staan in een openbare ruimte en moeten langdurig meegaan. Dit hoeft niet ten kosten te gaan van het ontwerp. Innovatieve oplossingen en een nauwe samenwerking met partners dragen bij aan een bijzonder product van hoge kwaliteit.


Toegankelijkheid

De Speurzuilen zijn geschikt voor jong en oud, progressief of traditioneel. Door het aanbieden van verschillende gebruiksmogelijkheden is er voor elk persoon wel een manier om van de Speurzuilen te genieten. Zelfs zonder enige voorbereiding kunnen de Speurzuilen de bezoekers van de locatie al een bijzondere ervaring geven.

Diversiteit

Diversiteit uit zich op verschillende wijzen. Ten eerste is er de diversiteit aan media: de fysieke zuilen op locatie, de brochure en de webappilcatie. Deze zijn onafhankelijk en in combinatie met elkaar te gebruiken. De gebruiker is vrij om daar zelf invulling aan te geven. Ten tweede is het ook mogelijk om de Speurzuilen aan te passen aan de locatie en naar de wensen van de opdrachtgever. Het passend maken van het ontwerp, de media en de informatie is natuurlijk belangrijk omdat elke locatie waar de Speurzuilen te vinden zijn anders is.